Шампионска лига е все още в квалификационната си фаза този сезон, а днес ще се изиграят доста мачове, реванши, от третия предварителен кръг на надпреварата. Efbet отново е лидер сред предложенията за залози на престижната надпревара, а днес ще Ви разкрием на какво е най-добре да заложите от турнира.

Двубоя е между Аякс и Стандарт Лиеж и се очертава като най-интересния днес, а опцията на която се спираме е залог за Над 2,5 гола в мача!

Аякс взе своето от „Морис Дюфранс“, макар да беше в къде-къде по-благоприятна позиция още в 34-та минута когато поведе с 0:2 чрез гола на Душан Тадич. Сърбинът наниза така важния втори гол в срещата, който в случая изигра противоположната роля, тъй като доведе до тотално отпускане в редиците на неговия тим. Най-паметните моменти за холандците останаха в миналото и от тогава до последния съдийски сигнал не последва нищо позитивно за тях. Помислили си, че всичко е приключило, те се разколебаха и излязоха за втората част с крайно пренебрежение към опонента.

Не измина много преди да се стигне до резонното – гол от негова страна, като той беше дело на голямата звезда Мехди Карсела. Точно когато изглеждаше, че все пак аяксите ще запазят аванса си и ще се оттеглят към дома с преднина от 1:2, при която опонентът им беше задължен да вкара минимум на два пъти, за да има каквито и да било шансове за класиране, се стигна до късната драма. Дузпа за белгийците, реализирана от Едмонд, доведе до 2:2 и така Стандарт Лиеж запази някакви мъждукащи надежди за продължаване напред. Всъщност всичко, от което те се нуждаят, е една минимална победа с 0:1 (в най-добрия за тях вариант).

Оставяйки на страна получилия се краен резултат, двата тима тотално впечатлиха с изявите си в предни позиции, което не беше особено изненадващо на фона на крайно разкрепостения им начин на игра. Всеки от тях излезе с 4-3-3 и най-нормалното нещо на света се случи. Прьодом и Тен Хаг няма да изневерят на себе си, като и в ответния сблъсък ще заложат на същата формация и развитието отпреди седмица ще се повтори.

Единственото изненадващо от цялата ситуация беше, че броени дни след тази драма сякаш все още под въздействието на инкасираните два гола през втората част, Аякс се провали в откриващия кръг на Ередивизи в една на пръв прочит елементарна среща за спечелване – домакинство на Хераклес (който минава за един от най-слабите тимове в лигата). Най-голяма спънка за холандците преди реванша със Стандарт ще се яви големият брой на травмирани футболисти. При всяко положение извън групата остават Фелтман и Хасан, а под обичайната форма на късен фитнестест ще бъдат подложени половин дузина други – Долберг, Черни, де Лихт, Ел Азузи, Зинкгравен и Ейтинг.

Вече претърпял няколко провала на местно равнище, Стандарт поглежда с всички сили към сблъсъка на преименувания отскоро на „Йохан Кройф Арена“, като остава единствено без Лестиен. Вече в четири последователни случая белгийският тим редува среща, в която вкарва гол и се изявява много успешно, с такава, в която е безобразен в преден план и не стига до реализиране на гол. На фона на нулевото реми със Съркъл Брюж преди няколко дни, следва върхова продукция срещу Аякс. И от тази страна, и от тази на това, че холандците имат изобилие от топ-изпълнители в преден план, тук изборът за много голове е резонен, като коефициентът все още е добър