Предварителният кръг в Шампионска лига се очертава повече от вълнуващ, след като с промяната на правилата наложени от УЕФА още в началото се срещат няколко топ отбора в Европа. Лицензирания в България букмейкър Efbet е подготвил страхотни коефициенти за тази част от надпреварата плюс много допълнителни опции за залог, а във ваша помощ сме подготвили няколко обосновани прогнози, с който да подпомогнем вашите печалби:

Селтик – Розенборг
прогноза: 1 @ 1.35

Шотландският хегемон Селтик е готов за новия сезон и ще продължи похода си към групите на Шампионска лига след като още в първия кръг се справи с арменския Алашкарт. Детелините изградиха много силен състав, най-вече основната част, съставляваща го (стартовите 11). Роджърс прави по някоя козметична промяна от време на време. Така срещу Алашкерт той игра без своя най-важен централен бранител Дедрик Боята, който по онова време все още беше на Мондиала, а срещу Розенборг нагласите са, че точно той ще стартира. Неоспоримо е превъзходството на шотландците и по отношение на опит и такова на класа. Изпълнителите в техните редици ще направят истинско шоу за своите фенове и ще надиграят тотално норвежкия си опонент, който ще остане без отговор на предизвикателството в Глазгоу.

БАТЕ Борисов – ХИК Хелзинки
прогноза: под 2.5 гола @ 1.65

БАТЕ Борисов прави опит за поредни евро-подвизи като този път на първото стъпало стои финландският ХИК Хелзинки. Беларусите спечелиха титлата за пореден сезон и в близките няколко седмици ще погледнат по-настоятелно към Шампионска лига. Никак не е изненадващо, че и към този момент те са окупирали първото място в местния елит и едва ли ще имат и най-малки затруднения да спечелят поредна титла. Тази година за първи път от много насам те са изградили тим почти изцяло от местни беларуски футболисти, като броят на легионерите е силно редуциран. В стартовия състав се забелязват едва двама или трима такива, което е наистина забележително. ХИК Хелзинки се справи с Викингур от Фарьорски острови в първия квалификационен кръг и след две победи – първо с 1:2, а след това и с 3:1 си гарантира съперничеството с беларусите. Финландците играят много отбранително в гостуванията си и ще излязат с тази си нагласа и срещу БАТЕ. Това противопоставяне ще е много равностойно, а головете в него ще са страшно малко.

Аякс – Щурм Грац
прогноза: 1 @ 1.30

Аякс започва евро-похода си със съперничество с австрийския Щурм Грац. Каквото и да прави, каквото и да се случва в холандския елит, този тим си остава вечна марка, която винаги ще се бори за титлата и за постигането на най-значимите успехи за страната в европейските клубни турнири. Много от запалянковците му изразиха безпокойствие от плачевните резултати по време на предсезонната подготовка, след записването на само една победа в обхвата на 7-те (контролни) сблъсъка. Парадоксалното е, че това се случи срещу аматьорски съперник какъвто е местният ВВСБ. Същевременно тимът претърпя някои изненадващи поражения от Ал Ахли, ФКСБ, Андерлехт, Нордселанд и Уолсол. Във всеки от случаите той беше на пръв прочит с по-големи шансове за триумф, но в крайна сметка губеше. С настъпването на официалното начало на новия сезон Аякс ще се преобрази и ще загатне за несъмнените си качества още в първия си двубой, справяйки се с австрийския Щурм Грац.