Не, не е само защото няма да ти се сърди всеки път, когато отиваш до кварталния пункт на Еврофутбол. По-хубаво е. Има нещо вълшебно в това, да разбереш, че се интересува или играе спорт, след като я опознаеш. Това е като бонус към всичко останало, което те привлича на първо място.

Просто казано, запознаването с момиче, което играе футбол, е просто страхотно, най-вече поради тези причини.

Определено има нещо, на което да те научи

Мъжките и женските „версии“ на всеки спорт имат свои собствени черти. Така те може да ти разкрие неща, които не си знаел до този момент.

Вече обичаш небрежния й вид

Много пъти си чувал приятелите ти да се оплакват, че момичето, което са срещнали в петък вечер, изглежда съвсем различно в събота сутрин? С футболните момичета, това е почти обратното. С вързана коса, без грим и тениска, тя е прекрасна точно такава, каквато е.

Когато се издокара, ти си още по-изумен

Изненадата от нейния кокетен вид е по-голяма и предизвика повече страст. Мислиш си колко красиви и нежни са тези крака, достатъчно силни, за да се грижат за топката в продължение на 90 минути.

Тя няма да те критикува за това, че я остави в събота

Между сутрешната игра на Челси, мадридската игра по обяд и миланския мач следобед, винаги има изкушението да не правите нищо, освен да седнете пред телевизора си и да гледате красивата игра през уикенда.

Най-добрият ви шанс да правите това в мир е очевидно да се свържете с някой, който също толкова обича да прави същото.

Тя не мисли, че твоите планове за ваканция са абсурдни

Повечето хора може да не разбират идеята за посещение на турнир по футбол като идеална почивка, но не и за тези момичета. Разбира се, ако това пътуване е до островен курорт или пък до Рио де Жанейро, преживяването ще е още по-добро.

И да, момичето, което наистина обича футбола, ще се ентусиазира, ако заедно отидете да гледате на живо следващото европейско или световно първенство. Определено много по-добре от карнавален круиз.

Тя обича естественото

Може да има апетит към по-бляскавите неща в живота, но няма вероятност да се придържа към тези неща така, сякаш животът й зависи от тях. Ще видите момиче, чийто живот е насочен към смислени занимания, отколкото за седмични посещения в солариума в центъра на града.

Вероятно е в по-добра форма от теб

И да ти скрие топката по сила и издръжливост. Това е то мотивация!

Бонус: Ще играе ФИФА с теб.

Не е необходимо да обясняваме защо това е нещо добро.