Антъни Джошуа иска да „види парите“, преди да се съгласи с офертата на Дионтей Уайлдър за 50 млн. долара, съобщи промоутърът му Еди Хърн.

Американският боец в тежка категория Уайлдър публикува видеоклип в Twitter, в който казва, че 28-годишният шампион Джошуа ще се съгласи на битка за 50 млн. Долара. Но Хърн заяви, че трябва да бъде убеден, че парите „съществуват“, преди да се съгласят на среща в Лондон или Лас Вегас.

Офертата идва чрез имейл директно от WBC шампиона Уайлдър, каза Хърн. Във видео интервю в сряда, промоутърът също каза: „Офертата се чувства като PR ход, но те определено се интересуват“.

Той не изключва възможността екипът на Уайлдър да избере датата и мястото на битката. В петък ще се проведе среща между двамата бойци и техните съветници.

Преди това 32-годишният Уайлдър каза, „всички пари са в чантата, така че очаквам, че ще държите на думата си“. Мениджърът му Шели Финкел потвърди пред ESPN, че е направено такова предложение.

Финкел също така каза, че офертата не съдържа клауза за реванш и че битката ще се проведе между септември и декември.

„Това е страхотен ход от страна на Дионтай, който кара всеки да каже: „Сега трябва да се бием“, добави Хърн. „Наистина искаме да се срещнем в Обединеното кралство, защото сме създали нещо специално там. Но ако има значителна сума, за да го направим другаде, определено ще разгледаме предложението. Според мен това трябва да е във Великобритания или евентуално в Лас Вегас.“

Хърн заяви по-рано този месец, че WBA е накарала британеца да започне преговори със задължителния претендент Александър Поветкин.

Уилдър пък добави към Джошуа: „Кажи на Еди Хърн да ти позволи лично да проверяваш електронната си поща този път. Очаквам нашата среща в кръга.“

Какво се случва в света на ММА бойците – следете прогнозите на WinBet!