Букмейкърът. В общи линии, този термин се отнася до професионалист при футболни залози, който изчислява коефициентите и изплаща печалбите. Докато някои виждат тази професия като умираща порода, все още съществуват експоненциални възможности за модернизиране на позицията на букмейкърите, като използването на интернет за установяване и разширяване на пазара. Ето и 3 стъпки, които са ви необходими, ако искате да станете водещ букмейкър в мрежи като Betfair, например.

Стартиране

Когато се впускате в професията на букмейкърите, е важно да започнете чрез придобиване на играчи, както и да инвестирате в софтуер за залагания, който ще ви помогне автоматично да вземете най-лесно нови и добри играчите. Има различни компании за онлайн хазарт, които предлагат тези услуги на стартиращите букмейкъри.

При придобиването на играчи трябва да се уверите, че те са надеждни, упорити, умни хора. Тези играчи не само ще ви помогнат за изграждането на лоялна, възвръщаема клиентска база, но и предлагат широк спектър от приходи за губещи играчи.

Разраствайте клиентската си база чрез маркетингови трикове, като например класическия тип „от уста на уста“. Добрата репутация ще ви помогне да увеличите броя на играчите, които ще изберат да оставят своите залози на вас.

Съществуват и други тактики, като насочване към конкретни видове хазартни игри.

Регламенти

Макар че по-голямата част от професията на букмейкърите се фокусира върху работата в мрежа и счетоводството, голяма тяхна отговорност е да познават правните норми.

В някои страни конкретно хазартът се регулира чрез комииси за хазарта – сравнително нов регулаторен орган. Докато тя регулира казина, бинго, залагания, и лотарии, най-важното е да наблюдава всички операции, включително онлайн и по телефона. Като съвременен букмейкър, онлайн залозите най-вероятно ще бъдат жизнената сила на вашия бизнес, затова е важно да се запознаете с указанията на регулатора.

Преди всичко бъдете сигурни, че сте получили подходящ лиценз за хазарт. Цялата информация за лицензирането, както и заявките за лицензи могат да бъдат получени от уебсайта на Комисията за хазартни игри. Можете също така да попитате и своите партньори от Betfair.

След като бъде получен лиценз, букмейкърът трябва да се запознае със законовите и подзаконовите нормативни актове, които съответстват на техния конкретен лиценз.

Предизвикателства и ползи

Букмейкърът е изключително трудна, но всеотдайна работа. Ще има безкрайни предизвикателства и преобладаващи ползи, някои от които са описани по-долу.

Разходи и оборот

Разходите за водене на букмейкърски бизнес не са прекалено изобилни, но все пак са съществени при започване на работа. Играчите ще идват и ще си тръгват по всяко време, затова поддържането на стабилна клиентска база е много важно.

Стрес

Тази професия идва с немалки количества стрес понякога. Управлението на залозите на играчите изисква организация, а освен това работата е и доста психологическа.

Постоянно развитие

Докато бизнесът на залаганията е донякъде стабилен и бавно се променя, професията на букмейкърите трябва постоянно да се развива. За да се справи с по-големите компании за залагания, други индивидуални конкуренти и постоянния поток на оборота, работата на букмейкърите изисква намирането на нови възможности за достигане до клиентите.

Изграждане на професионализъм

След като бъде създаването клиентска база, забавната част започва. Добрите взаимоотношения с играчите могат да бъдат изключително плодотворни. Изграждането на здрави взаимоотношения, които са от полза както за букмейкъра, така и за играча, са скелета на успеха. Професионализмът в букмейкърската индустрия е от ключово значение.

Открийте нови пазари, растеж и успех

Бъдете смели и не чакайте успеха да почука на вратата ви – вие сами го намерете. Букмейкърската работа е изключително отговорна, но носи голямо удовлетворение, когато е свършена по правилния начин. Пожелаваме ви успех!