Футболът е един от най-популярните спортове в света, с милиони играчи на всяко ниво от младежи до професионалисти. Овладяването на играта отнема години обучение и практика, като играчи с високи нива на умения получават възможности да се конкурират на гимназиално, колежанско и професионално ниво. Подобрението в течение на една седмица е трудно. Можете обаче да постигнете напредък – особено в основните области, които осигуряват рамката за бъдещ успех. Така, освен да залагате за любимите си мачове в Bet365, ще можете и да бъдете конкурентни играчи.

Стъпка 1

Бягайте постоянно във всеки от първите си шест дни обучение. Алтернативно обучение за издръжливост – което ще ви държи във форма по време на 90 минути състезание – и кратки епизоди на висока скорост.

Стъпка 2

Управлявайте футболната топка, докато се движите нагоре и надолу по терена. Този набор от умения е много важен. Успокойте се с топката в краката си, докато се движите, почувствайте я като част от себе си.

Стъпка 3

Увеличете силата си, като практикувате дузпите. Играчите, които често печелят наказателни удари, могат да имат предимство за всяка футболна програма. Правете 50 практически дузпи всеки ден, като работите върху докосването с топката от вътрешността на крака и я насочвате към целта си.

Стъпка 4

Прекарайте футболната топка назад и напред многократно с партньор и се научете да удряте партньора си, докато се движите надолу по терена. Това е известно като топка и е от решаващо значение за създаване на шансове за отбелязване.

Стъпка 5

Ритнете топката нагоре във въздуха, като се научи да я хвърляте високо над защитниците в тесни пространства. Това умение може да се развие в относително кратко време и е от съществено значение за подпомагане на играта ви до следващото ниво.

Стъпка 6

Проучете основите на отбраната на отбора, като изчистите топката и маркирате своя човек и включете тези аспекти в собствената си игра. Това проучване, което можете да направите, като гледате футбол на живо или по телевизията, ще ви даде умение, което всички треньори търсят в изключителните играчи.

Нещата, от които се нуждаете

Футболна топка

Футболни мрежи

Футболно игрище

Екип

Защитно облекло

Практикуващ партньор

Съвети

Практикуването с партньор или с екип ви позволява да се забавлявате и да изпробвате уменията си срещу други играчи с подобни цели. Фокусирайте практическите си сесии върху основите, за да си осигурите максимална производителност.