Вероятно обичате футбола още от малки и винаги сте се наслаждавали на красотата и класата на този вид спорт. Сега, като възрастни, ние вече печелим и пари чрез него всеки път, когато се обръщаме към онлайн залози или хазарт на живо в Bet365. И е факт, че няма по-обичана игра на света от тази.

Ето и някои неоспорими предимства.

Популярност

Футболът е най-популярният спорт в света по отношение на броя на играчите. Според FIFA Big Count, в момента има над 265 милиона футболни играчи в света, като не броим реферите.

Шансове

С толкова много регистрирани футболисти по целия свят, не е изненадващо, че футболът има повече фенове по света в сравнение с всеки друг спорт. Ако искате да станете световно призната спортна звезда, това е доста по-добър вариант.

Изгодно

Футболните играчи не трябва да харчат големи суми пари за оборудване и екипиране. Една топка, къси панталони и сте готови! Естествено, трябва да си купите и защитни елементи за играта.

Почивки

Футболът често е игра на спирки и стартове с паузи между някои положения. Това е друго предимство, което привлича много фенове и играчи.

Физически изисквания

Футболните играчи не се нуждаят от кой знае каква физическа сила. Атлетичността и добрите телесни показатели са много важни, но не е нужно да сте най-силният човек на света. Някои от най-добрите световни играчи, като Лионел Меси, разчитат повече на умения и творчество, а не на сила и ръст. Това прави футбола по-привлекателен спорт, както за мъже, така и за жени.

Но пък не е традиционен олимпийски спорт

Ако мечтаете да бъдете олимпийски атлет, футболът не е спортът за вас. Въпреки че той бе представен в Летните олимпийски игри през 1932 година като демонстрационно събитие, Международният олимпийски комитет все още не е приел футбола като такъв вид спорт.

Глобален обхват

Футболът има истински глобален обхват. Той буквално е нещо като международен език, който пресича културните бариери, позволявайки ви да споделите любовта си към играта с други фенове по целия свят. Независимо дали сте в Бразилия, Бурунди, Белгия или Банкок, откривате хора с общ интерес към футбола.

Международни турнири

Футболът дава повече възможности за международна конкуренция на аматьорско и професионално ниво. Младежките отбори често пътуват в чужбина, а отделни играчи могат да се обучават в спортни лагери по целия свят. На най-високо ниво футболът ви дава шанс да представите своя национален отбор срещу всички други народи на планетата.

По-малко наранявания

Футболните играчи са по-малко склонни към наранявания, спрямо много други спортове.

Има още безброй много доказателства за величието на този спорт, който неслучайно е наричан и Цар Футбол. Гледайте любимите си мачове, печелете пари с Bet365 и доказвайте всеки ден, че любовта към футбола е по-непреходна от всяка друга!