Шаким Грифин стана първият играч с една ръка в историята на американския футбол, подготвен от екип от Националната футболна лига, след като бе избран от Сиатъл Сийхоукс в петия кръг.

Неговата лява е била ампутирана, когато е бил на четири години, след като се ражда с усложнение, което не позволява на пръстите му да се развиват напълно.

22-годишният младеж се присъединява към своя близнак Шакил. Талантът играе още от колежа, където спечелва наградата за защитник на годината през 2016 г. и играе в ненадминатия отбор на университета в Централна Флорида миналия сезон.

Той привлякъл вниманието на NFL Combine през март. Сега вече той казва: „Искам да покажа на целия свят, независимо дали имаш една ръка, две ръце, ако си играч, просто играеш“.

Ето и какво пише в сайта на Националната футболна лига за него:

Шаким Грифин не е просто велика история, той е отличен футболист. Той загуби лявата си ръка поради усложнение при раждането, но това не му попречи да бъде обявен за водещ американски атлет и защитник на годината през първата си година като стартов външен лидер през 2016 г.

Какво се случва в света на футбола – следете прогнозите и залагайте в Bet365!