Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер твърди, че отпътуването му от клуба след близо 22 години „не беше всъщност моето решение“.

Беше обявено в петък, че 68-годишният французин ще напусне клуба в края на сезона, въпреки че остава една година от договора му. Говорейки преди полуфинала в първа фаза на Лигата срещу Атлетико Мадрид, Венгер заяви: „Аз се съсредоточавам върху това, което трябва да правя всеки ден. В момента работя както винаги“.

Той заяви, че ще продължи да работи „със сигурност“ в бъдеще, но не е готов да се ангажира с нищо друго в момента.

Арсенал спечели три титли в Премиършип и седем FA Cups под ръководството на Венгер.

Имената на редица мениджъри са свързвани с заместването на легендарния наставник, включително бившия капитан на Гънърс Патрик Виейра и бившия мениджър на Барселона Луис Енрике. Попитан за последния, Венгер каза: „Не искам да влияя на избора на следващия мениджър, но разбира се, имам много високо мнение за Луис Енрике“.

Арсенал каза, че заместникът ще бъде обявен възможно най-скоро, докато главният изпълнителен директор Айвън Газидис каза, че клубът трябва да бъде смел в търсенето на нов мениджър.

Четвъртият мач ще бъде последният път, когато Венгер ще излезе заедно с Арсенал. Техните надежди за достигане до Шампионската лига през следващия сезон почиват на спечелването на Лига Европа.

„Има ли перфектно сбогуване? Не знам, просто искам да направя, колкото мога“, каза треньорът. „Тази група играчи заслужават нещо специално и искам да направя нещо за тях, за да постигна нещо с тях. Най-голямото ми удовлетворение ще бъде да сме успешни с играчите, които имаме“, каза още той.

Какво предстои на Арсенал оттук нататък – гледайте мачовете на английския гранд, залагайте в Bet365 и бъдете винаги информирани за това, което се случва в най-обичаните клубове в историята на футбола!